Rántott cukkini

2010-08-14

sponsored links

A cukkini még mindig támad.:) Nem gyõzzük! Szomszédoknak, barátoknak rendszeresen adjuk, fogyasztjuk mi is tisztességesen, de csak nõ, és növekszik rendületlenül.Kicsik, nagyok, még nagyobbak, lehet válogatni.
Rántott cukkini hetente készül, akár kétszer is.:)Köret nélkül, hozzá  szintén a kertbõl friss paradicsom, uborka, paprika, vagy akár csak úgy magában.

Azoknak a táborát gyarapítom, akik sütõben sütik a rántott cukkinit.Szeretem így, mert nem fogy a sok olaj, nem kell papírtörlõn csepegtetni, ott állni az olaj mellett és sütögetni. Az állaga is  más egy kicsit a sütõben sültnek, jóval ropogósabb, jó beleharapni.:)


Kettõ darab szép vékony, közepes, zsenge cukkinit felkarikázok és egy tálban lesózom.Húsz percig állni hagyom, majd szûrõtálba teszem.A sütõt bekapcsolom 200 C-ra.A cukkinikarikákat egyenként lisztbe, felvert tojásba, majd morzsába forgatom.A tepsibe sütõpapírt teszek és nagyon vékonyan megkenem olajjal.
Belehelyezem egymás mellé a panírozott cukkiniket, tetejüket pici olajjal megkenem.Mire befejezem a panírozást, a sütõ elég meleg, úgyhogy mehetnek is sülni a cukkinik.10-15 perc múlva egyenként megfordítom õket, és még kb.15 percig sütöm.
Reszelt fokhagymával szoktam még néha megkenni a cukkinkarikákat, mielõtt a lisztbe forgatom.Így aztán még finomabb!


Folytats a blogon ... loncivendegloje.blogspot.com/2010/08/...

sponsored links

Keres?s