Rossz fényképezõgép, betonikus sütemény

2010-12-12

sponsored links

Tegnap este "valamiért" újra kefíres süteményt akartam sütni, olyan Mici majdnem sok csokisát. Közben derült ki, nincs itthon pudingpor. Újratervezés következett, gondoltam csinálok hozzá "beleputtyogtatót" túróból. Fél kg túrót 4 tojással, 3 evõkanál keményítõvel,  cukorral, vaníliáscukorral, reszelt citromhéjjal elkevertem, de hígnak találtam, ezért tettem hozzá 2 evõkanál tönkölybúza darát, aztán még kettõt. Na, ezt nem kellett volna már, mert amire megsült, minden környezõ nedvességet magába szívott, túl masszív lett, de szerencsére az ízén nem rontott. Az alaptésztába kandírozott gyümölcsöket, és mézeskalács fûszert tettem.
Közben a fényképezõgép memóriakártyájával is történt valami, és csak ez a sikertelen kép sikeredett róla ma, ebéd elõtt.
Szerencsére Anti, Legnagyobbunk kedvese túljárt a memóriakártya eszén, így az ebéd többi részét le tudtuk fényképezni.
Gombalevest fõztem, azt a félét, amirõl a blog elején írtam. Cikkekre vágott gombát olívaolajos vajon megsütöttem, pici fehér tönkölybúza liszttel megszórtam, felöntöttem vízzel, tettem bele sót, sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Pottyantottam bele egy hagymát, egy paprikát, és egy paradicsomot, és egy teatojásban borsot, szerecsendió virágot. Amikor készre fõtt, beletettem még zöldborsót, és vajgaluskát.

Csirkemell-curryt ettünk a leves után. Karikára vágott hagymát megpárolok wokban, ráteszek felszeletelt konzerv paradicsomot (jobban szeretem ehhez az ételhez használni, mint a frisset, mert a végére egynemûbbé válik a szósz tõle), kicsit összepárolom, akkor teszek bele fokhagymapépet, kurkumát, curryt, madras curryt, citromlevet, felszeletelt csirkemellet. Miután jól átforrósodott, megszórom kókuszreszelékkel, és felöntöm tejszínnel, vagy tejjel, vagy tejszínnel és tejjel. Alaposan összeforralom, szórok bele frissen törött borsot. Párolt rizzsel szoktuk enni. (Hozzáteszem, mai nagyon kedves vendégeink egyike tett mellé a tányérra egy kis spagettikrémes gombás-húsos sült tésztát, igen mutatós multikulti ebéddé finomítva ezzel.)


Vegafronton tofu-curry volt, amihez a tofut kis hasábokra vágom, és azt fõzöm bele a curryszószba.

Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2010/...

sponsored links

Keres?s