Ropogós sörperec

2010-12-01

sponsored links


Vagyis sörrel készült perec, sörhöz.
Tegnap bor, ma sör. Azt mondják, sörre bor bármikor, borra sör meggyötör. Talán senkit sem gyötör meg ez a perec a tegnapi borkrém után, de nem hagyhattam, hogy eme nemes ital fölé kerekedjen a bor.
Megnyugtatok mindenkit, nem vagyok alkoholista, csupán kísérletezem. Ezt a kísérletet sikeresnek nyilvánítottam, több kóstolóval egyetértésben. Már csak benneteket kell megnyernem, és teljese a siker.:)

Hozzávalók:
A tésztához:
  • 250 g liszt
  • 1 dl világos sör
  • 0,3 dl víz
  • 1 tk barna cukor
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk köménymag
  • 5 g élesztõ
  • 1 ek olaj
A tetejére:
  • 1 tojás a lekenéshez
  • durva szemû kristályos só
Elkészítése:
  1. A tészta hozzávalóit helyezzük kenyérsütû üstjébe, majd dagasztassuk kenyértésztánál kicsivel puhább, fényes, de nem ragacsos tésztává, kb. 20 perc alatt. Letakarva hagyjuk pihenni 20 percig. Fontos, hogy figyeljünk a felhasznált élesztõ mennyiségére. Nem az a cél, hogy valódi, sütés során növõ kelt tésztát hozzunk létre, hanem az, hogy épp csak egy lehelletnyit lazítsunk a tészta állagán.
  2. Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra. Egy sütõtepsit béleljünk ki sütõpapírral.
  3. A kész tésztát nyújtsuk ki 2 mm vastagságúra. Derelyevágóval vágjunk belõle kb. 1,5 cm széles, 40 cm hosszú csíkokat. Minden csíkot kissé sodorjunk meg, hogy hengert formáljon, de közben ne nyújtsuk meg nagyon a tésztacsíkot, mert akkor túlzottan elvékonyodik. Formázzuk meg a pereceket. Sorakoztassuk õket az elõkészített sütõfelületre, majd tegyük az elõmelegített sütõbe.
  4. Kb. 25 perc alatt aranybarnára és ropogósra sülnek.

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/poppykonyha/~...

sponsored links

Keres?s