Rokfortos padlizsán

2006-01-01

sponsored links

Rokfortos padlizsán - 2-4 adag

Hozzávalók:
2 db padlizsán
10 dkg rokfort sajt
kb. 2 evõkanál vaj v. margarin
2 gerezd fokhagyma
õrölt feketebors

 

A rokfort sajtot lereszeljük, majd alaposan összedolgozzuk (villával) a lágy vajjal és a borssal, valamint az összezúzott fokhagymával. A padlizsán végeit levágjuk, a padlizsánt hosszában félbevágjuk, majd a húsát mélyen bevagdossuk, elõször hosszában, aztán keresztben. A héja ne sérüljön. Egyik kezünkkel a padlizsán széleit érintve szétfeszítjük, hogy a húsa szétnyíljon, és a rokfortos masszát úgy kenjük rá, hogy a résekbe is jusson. Sütõben vagy grillsütõben barnára sütjük (ez gázsütõben 5-6-os fokozaton kb. fél óra).


Folytats a blogon ... vegetarianus.freeblog.hu/archives/200...

sponsored links

Keres?s