Rizssaláta

2008-02-12

sponsored links

Bár ez egy kifejezetten nyári étel, én az év minden szakaszában nagyon szeretem. Könnyû, gyorsan elkészíthetõ és összeállítása közben szabadon ereszthetem a fantáziám: soha nem sikerül 2-szer egyformára, de éppen ez benne a jó!  :)

Hozzávalók:

  • 30 dkg parboiled rizs (nem összeragadós!)
  • 15-20 szem gyöngyhagyma,
  • 15-20 szem fekete olajbogyó,
  • 3 ecetes uborka,
  • 1 doboz olajos tonhal,
  • 1 kis csomag surimi,
  • 10 dkg sonka 1 szeletben,
  • néhány karika lángolt kolbász,
  • 10 dkg trappista v. mozzarella sajt,
  • 1 kis doboz konzerv kukorica,
  • 1 érett, friss paradicsom,
  • 3-4 db napon szárított paradicsom olajától lecsepegtetve,
  • 3 fõtt tojás,
  • olívaolaj,
  • só, bors,
  • 1/2 citrom leve,
  • friss bazsalikom levelek,
  • 4 ek. majonéz

A rizst bõ sós vízben megfõzöm (mintha tészta lenne), leöblítem, leszûröm és félre teszem kicsit hûlni. Egy nagy salátás tálban összekeverem a hozzávalókat: gyöngyhagymát, olajbogyót, felkarikázott uborkákat, tonhalat és feldarabolom az összes többi hozzávalót. Elkeverem a citromlevet az olajjal és a majonézzel, ezzel ízesítem a salátát. Bazsalikom levelekkel és negyedbe vágott fõtt tojással díszítem.

2-3 órára behûtöm, hogy az ízek összeérjenek, de fogyasztás elõtt fél órára kiveszem a hûtõszekrénybõl, hogy ne legyen túl hideg.

Jó étvágyat hozzá ;)


Folytats a blogon ... destinazioneparadiso.freeblog.hu/arch...

sponsored links

Keres?s