Ricotta, spenót, sütõtök és óriáskagyló

2010-09-27

sponsored links




Jamie recept.
Néha (sokszor) rákattanunk az olasz konyhára.
Ekkor elõszeretettel használom Jamie Oliver Olasz Kaják könyvét, szerintem klassz, és nem különösebben bonyolult, persze tésztát még nem gyúrtam magam, mert nincs annyi idõm pillanatnyilag...

Ez a recept egy finom vörösborral (pl György Villa Cabernet Savignon 2007, Villány) isteni vacsora.

Hozzávalók:
sült tök, az alábbi fûszerkeverékkel beszórva:
õrölt koriander, õrölt kömény, chilipehely
spenót
fokhagyma
ricotta
só, bors
menta
parmezán
óriás kagylótészta
vaj, olaj

Elkészítés:
Megfõzzük a nagy kagylótésztákat, félretesszük.
A sütõtököt olívaolajjal bekenjük, beszórjuk a fûszerkeverékkel. Megsütjük.
Közben vaj és olívaolaj keverékén elkezdjük pirítani a fokhagymát, de mikor illatozni kezd, rögtön hozzáadjuk a spenótot, kissé átforgatjuk.
Ha megsült a fûszeres tök, mehet minden a mixerbe: a tökdarabok, a spenót, a mentalevelek, a ricotta, frissen õrölt bors és pici só is.
A masszát én nem szeretem nagyon pépesen, inkább legyen kissé darabos.
Megtöltjük a kagylókat, és reszelt parmezánnal és frissen õrölt borssal tálaljuk.
Posted by Picasa

Folytats a blogon ... jajdefinom.blogspot.com/2010/09/ricot...

sponsored links

Keres?s