Resztelt Máj

2010-11-26

sponsored links

Sokan félnek ezt az ételt elkészíteni,mert a négylábúak mája megkeményedik a sótól. A titka ,hogy akkor sózzuk ha már elkészült az étel,és a májakat nagyon vékony csíkokra kell vágni(ehez pedig egy nagyon éles kés szükséges)
Hozzávalók:
3-4 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma zúzva
2 babérlevél
1/2 kiskanál õrölt kömény
1 kiskanál majoranna
õrölt fekete bors
1/2 dl vörös vagy fehér bor (száraz)
1 evõkanál pirospaprika
legvégén só
olaj

Elkészítés:
A hagymákat(fokhagymát is) apróra vágom megdinsztelem,hozzá adom a babérleveleket,majd a májat és 1 dl vizet. 5 percig hagyom így rotyogni ,aztán hozzáadok köményt,borsot,majorannát és addig fõzöm ,míg elfogy a víz alatta.Hozzáöntöm a bort és azzal párolom át megint addíg amég elfogy ez is,és egy finom szaft keletkezik alatta.Utolsó lépésként beleszórom a pirospaprikát,beleforgatom, és kész is.
Lehet most a végén sózni,vagy csak a tányérba.A hûtõben 1-2 napnál tovább ne tároljuk ,mert a belsõségek hamar romlanak.Fõtt burgonyával,vagy rizzsel isteni.
Az összes fõzési idõ max 20-30 perc takarékon.
Resztelt máj



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/zeslet/~3/jtH...

sponsored links

Keres?s