Rebarbarás torta

2010-06-14

sponsored links

A Cuisine et vins de France április-májusi számában jelent meg a recept. Van egy szuper rovat, egy alapanyagból 3 fogást készítenek, ennek a desszert-részében találtam ezt a tortát. Az egyetlen nehézséget a rebarbara beszerzése jelentette: Budapesten szinte lehetetlennek tûnt hozzájutni (Lehel csarnok, Tesco, több zöldséges), úgyhogy vidékrõl érkezett a felmentõsereg, egy kolléganõ formájában, 1 kilónyi rebarbaraszárral.

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 kg rebarbara
2 dl víz
10 dkg kristálycukor
10 dkg darált mogyoró
10 dkg vaj
1 tojás
10 dkg porcukor

A leveles tésztát 200 fokos sütõben 10 perc alatt vakon elõsütjük (sütõpapírral beborítjuk a tésztát és szárazbabbal befedjük, hogy ne púposodjon fel a tészta).
A rebarbarát megpucoljuk, kb. 8 centis darabokra vágjuk. A vizet és 10 dkg cukrot 5 percig fõzzük. A rebarbarát egy serpenyõbe tesszük, ráöntjük a szirupot és 10 percig gyenge lángon megfõzzük.
A darált mogyorót összekeverjük az olvasztott vajjal, a maradék cukorral és a tojással. A tésztára rápakoljuk a lecsöpögtetett rebarbarát, majd ráöntjük a mogyorós masszát és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Kihûlés után szeleteljük.
Vanília- vagy málnaszószt is adhatunk hozzá.

Folytats a blogon ... sutiszorny.blogspot.com/2010/06/rebar...

sponsored links

Keres?s