Ratatouille (Stahl Judit)

2010-08-09

sponsored links

Ratatouille
Fõzzünk kuktával!
Hozzávalók:
3 db kockákra vágott paradicsom, héját és magját félretesszük
2 szár bazsalikom
1 szár kakukkfû
1 babérlevél
Olívaolaj
2 db nagyméretû apróra vágott vöröshagyma
2 db piros és 1 db zöld hámozott, 1 cm x 1,5 cm méretû darabokra vágott kaliforniai húsos paprika
400 g 1,5 cm-es kockákra vágott padlizsán
2 gerezd fokhagyma héjával
4 db (65 dkg) cukkíni, amiket négybe vágunk, majd ezeket 1,5 cm-es darabokra aprítjuk
Fleur de sel (?sóvirág") és frissen õrölt bors
Néhány bazsalikomlevél díszítés gyanánt


A paradicsom félretett héját és magját összeturmixoljuk. A végeredményt átszûrjük, hogy eltávolítsuk a magokat. Levesszük a legnagyobb méretû bazsalikomleveleket, ezekbe belecsomagoljuk a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd az egészet összekötjük.

A kuktában 3 evõkanál olajat erõteljes lángon felhevítünk. Az apróra vágott vöröshagymát 1 percig kevergetés mellett megpirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, enyhén sózzuk, és egy perc erejéig kevergetve sütjük. Hozzáadjuk a padlizsánt, megöntözzük 2 evõkanál olajjal és két jókora csipet sóval ízesítjük. Az egészet összekeverjük, majd 3-4 percig hagyjuk összesülni, miközben egyszer vagy kétszer megkeverjük. Beletesszük a kockára vágott paradicsomot, a fokhagymát és az összekötött zöldfûszereket. Jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a megszûrt paradicsomlevet. Sózzuk, borsozzuk, majd ismét megkeverjük.

Lezárjuk a kuktát. Mihelyt a gõz kezd kiáramlani, kisebbre állítjuk a hõfokot, és az ételt a jelezett ideig fõzzük tovább. 8 perc.

Kinyitjuk a kuktát. Hozzáadjuk a cukkínit. Egy csipet sóval és egy kevés olajjal meghintjük. Majd az egészet összekeverjük.

Lezárjuk a kuktát. Mihelyt a gõz kezd kiáramlani, kisebbre állítjuk a hõfokot, és az ételt a jelezett ideig fõzzük tovább. 3 perc.

A kuktából kivesszük a zöldfûszer-csokrot. Eltávolítjuk a megfõtt fokhagyma héját. A kész ratatouille-t egy tálba öntjük. Frissen õrölt borssal ízesítjük, és kis bazsalikomlevelekkel díszítjük. Ha szükséges, még egy kis sót adhatunk hozzá. Hidegen és melegen is egyaránt tálalhatjuk.


Folytats a blogon ... finomvolt.freeblog.hu/archives/2010/0...

sponsored links

Keres?s