Rakott tavaszi farfalle tészta

2008-03-08

sponsored links

Nagyon szeretem a rakott tésztákat, és ma éppen kreatív kedvemben voltam, megszületett tehát az alábbi recept:

Hozzávalók:

A szószhoz:

  • fél csirkemell ledarálva
  • 1 hagyma
  • 1 gd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • fél  pohár fehérbor
  • 500 gr olasz paradicsomszósz (passata di pomodoro)
  • csipet cukor
  • olívaolaj
  • bazsalikom

valamint:

  • 30 dkg farfalle durumtészta
  • kb. 25-30 dkg brokkoli, karfiol és répa vegyesen
  • 2 ek. liszt
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1/2 liter csontleves
  • 2 dl tejföl
  • reszelt sajt

A hagymát és a fokhagymát az olajban megpirítom, hozzáadom a darálthúst, ráöntöm a bort és hagyom, hogy elpárologjon. A paradicsommal és a fûszerekkel egy egyszerû ragut készítek belõle.

A zöldségeket félkészre párolom. A lisztet kevés olajon megfuttatom, felöntöm a csontlével és csak rövid ideig fõzöm, nem hagyom, hogy túlságosan bsûrûsödjön. Ezután hozzákeverem a tejfölt.

A tésztát a csomagoláson írt fõzési idõhöz képest 2 perccel korábban leszûröm, és összekeverem a paradicsomos raguval. Tepsibe teszem a tészta felét, elosztom rajta a párolt zöldségeket és ráöntöm a tejfölös szósz felét. A másik adag tészta következik, majd ráöntöm a maradék szószt. Kevés reszelt sajttal megszóróm és 200 °C-os sütõben 20-25 percig sütöm, amíg a teteje finom ropogós nem lesz.

 

 


Folytats a blogon ... destinazioneparadiso.freeblog.hu/arch...

sponsored links

Keres?s