Rakott krumpli palacsintatésztával

2010-11-24

sponsored links

A rakott krumpli a fõzni tanulók, az albérletezõk, a fõzni csak kicsit tudók gyakori étele. Nehéz elrontani, számtalan változata van, és ? egyetemista koromban sütöttünk mi is eleget ?, milyen jól esik buli után, hajnalban, hidegen, egy kis uborkával. Mindenkinek van kedvenc receptje, extra hozzávalója, különleges sütési technikája, ezekbe most nem is mennék bele. A svábos változat azonban mindenképpen megér egy próbát.

Én a felkarikázott krumplit általában egy kicsit elõfõzöm, így nem érhet meglepetés, sõt, olykor még a hagymát is megforgatom egy kis forró zsiradékon, mielõtt az edénybe fektetem. Házi füstölt kolbász, szalámi adja meg a fõ ízt, de fõtt tojást nem teszek bele. És amitõl svábos ? legalábbis én egy sváb receptkönyvben találkoztam vele ?, az a palacsintatészta. Az alapanyagok mennyiségétõl, az edény méretétõl függõen keverjünk ki híg palacsintatésztát. Minden tojás mellé keverjünk egy-egy kanál lisztet, és annyi tejet, hogy a megfelelõ, híg állagot elérjük. Ezzel öntsük nyakon a szépen összeállított rakott krumplinkat, majd tegyük 180 fokos sütõbe, és ki se vegyük, míg a teteje szépen meg nem pirul. Én a gyerekek kedvéért tettem sajtot is a tetejére. A palacsintatésztától szépen összeáll, és könnyen szeletelhetõ, akár a lasagne. Savanyúság, tejföl jól csúszik mellé.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... pekeskifli.blog.hu/2010/11/24/rakott_...

sponsored links

Keres?s