Rakott cukkinis palacsinta

2010-07-29

sponsored links

Ezt az ételt még nem készítettem el, de már ettem. A sógornõm találta a receptet, és próbálta ki. Küldött belõle kóstolót. Nagyon ízlett, elkértem a receptet, és tervezem, hogy hamarosan el is készítem. Akkor majd készítek fényképet, és hozom azt is.

Rakott cukkinis palacsinta

2 karcsú cukkini (kb 60 dkg)
3 tojás
1 kiskanál só
30 dkg finom liszt
3 dl víz
kb. 5 dl tejföl
kb 25 dkg reszelt füstölt sajt
a sütéshez kb 8 dkg vaj

Elkészítés:
A cukkiniket alaposan megmossuk, majd miután mindkét végüket levágtuk, kis lyukú reszelõn legyaluljuk. (Ha vastag héjú cukkinibõl készül, akkor azt meg kell hámozni.)
A tojásokat felverjük, megsózzuk, majd a liszttel és a vízzel palacsintatésztát keverünk belõle. A kissé kinyomkodott cukkinit hozzáadjuk.
A vajat fölolvasztjuk, 1 evõkanálnyit a palacsintasütõbe töltünk belõle, majd a cukkinis masszából 1 kis merõkanálnyit rámerünk. A kicsinél épp csak erõsebb lánggal, kb 2 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
Tûzálló tálba csúsztatjuk, és 2 evõkanál tejföllel megkenjük, egy kevés füstölt sajttal megszórjuk. Ugyanígy még 10-11 palacsintát sütünk, amiket tejföllel és sajttal rétegezve egymásra fektetünk. A tetejére is kerül tejföl meg sajt, végül elõmelegített sütõben, közepes lánggal 10-12 percig sütjük, cikkekre vágva tálaljuk. Tejfölt külön is kínálhatunk hozzá.

Elkészítési idõ: kb 45 perc
Egy adag: 3955 kJ/946 kcal
Közepesen nehéz
Eltartható: hûtõben 2 napig
Egész évben készíthetõ

A recept a 33 sajtos finomság lépésrõl lépésre (Könyvkuckó Kiadó) c. könyvben jelent meg. (Berci bácsi ajánlásával. - De fogalmam sincs, hogy ki az a Berci bácsi.)

Folytats a blogon ... zsannamanna.blogspot.com/2010/07/rako...

sponsored links

Keres?s