Quinoa, bulgur sült paprikával, fetával - maradékok hasznosítása

2010-09-30

sponsored links

Nóra kérte, hogy tegyem fel ezt a receptet, mert annyira ízlett neki. Biztos örülni fog, mert ez tulajdonképpen nem is recept, hanem egy össedobott jó és gyors könnyû ebéd/vacsora, amibe bátran belesöpörhetjük spájzunk tartalékait.

Mi elõször quinoát vettünk, megfõztük a zacskón lévõ utasítás szerint, aztán áttértünk bulgurra, amit nem kell fõzni, csak leönteni forró vízzel/zöldséglével, hogy egy ujjal kb a bulgur fölé érjen a víz, majd letakarjuk és 20 percig állni hagyjuk. Utána az ujjaink között szétmorzsoljuk a gabonaszemeket.

Ebbe jöhet bármi a spájzból, a mi esetünkben ez sült és hámozott kápia paprika volt, sült újhagymakarikák, valami zöldfûszer, fetasajt, pirított dióféle is mehet rá bátran, de paradicsom-paprika, sült cukkini sem hiszem, hogy a kárára válna.

Ezt még ma is összedobhatjátok vacsorára.

Folytats a blogon ... marsbelibolt.blogspot.com/2010/09/qui...

sponsored links

Keres?s