Pásztortarhonya füstölt kolbásszal

2010-10-14

sponsored links

Az utóbbi idõben nem sok idõm volt fõzni, ha mégis fõztem, mindig valami gyors, megszokott dolgot, hogy minél hamarabb, minél egyszerûbben kész legyen. Ezért aztán poszt sem született már jó ideje. Ma viszont újat fõztem, így ezt megmutatom.

A recept a Nõk Lapja Konyha októberi számából származik. Már akkor megtetszett, amikor megjött a lap, de nem néztem meg tüzetesebben. Ma reggel újra a kezembe került, és eldöntöttem, hogy ma ezt fõzöm. Gyorsan vettem tarhonyát és kolbászt, aztán délután, munka után nekiálltam. Gyakorlatilag semmin nem változtattam, úgy jó a recept, ahogy van.

Hozzávalók:
30 dkg tarhonya
30-35 dkg krumpli
20 dkg füstölt kolbász
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 közepes kaliforniai paprika (saját termés)
3 paradicsom (saját termés - 2 piros és 1 sárga)
olaj, só, piros paprika, bors

A tarhonyát kevés olajon megpirítottam, majd felöntöttem 7,5 dl vízzel, megsóztam és megfõztem.

A krumplit meghámoztam, apró kockákra vágtam és sós vízben megfõztem.

A hagymát apróra vágtam, olajon megdinszteltem. Az apróra vágott paprikát is hozzáadtam, és tovább dinszteltem, néha megkavargatva. A fokhagymát zúzva, a paradicsomot kockára vágva adtam hozzá, végül a felkockázott kolbászt is hozzákavartam. Piros paprikát és õrölt borsot szórtam rá, majd összesütöttem.

A fõtt tarhonyát és a fõtt krumplit beleforgattam, és egy-két percig még pirítottam együtt. Finom lett.

 


Folytats a blogon ... gigiakonyhaban.freeblog.hu/archives/2...

sponsored links

Keres?s