Párolt marha sült zöldségekkel

2010-12-09

sponsored links



Tipikusan az a kaja, ami alapvetõen baromira nem bonyolult mégis kevés helyen csinálják jól. Ez a tézis leginkább a sült zöldségekre igaz, 10-bõl 9 kiszolgáló egységben vagy párolt zöldséget kap az ember, vagy valami szottyos akármit, aminek semmi köze a sült zöldséghez. Pedig nem lenne ez nehéz dolog, csak be kellene tartani pár alapszabályt, melynek hatására végeredményben ég és föld a különbség.



  1. Kell egy szép nagy serpenyõ (én egy wokot szoktam használni), amit jó forróra melegítünk
  2. Egyszerre sohase kerüljön túl sok alapanyag a serpenyõbe, mert párolódni fog és nem sülni
  3. Minden zöldséget külön sütök meg, majd a végén összekeverem és átforgatom
  4. A padlizsánt érdemes egy külön edényben bõ és nagyon forró olajban kisütni. A forró olaj azért fontos, hogy ne szívjon magába túl sok olajat. Így a padliszán ropogós és kifejezetten édeskés lesz.



Hozzávalók:
1-1,5 kg marhanyak (szegybõl jobban szeretem, de az pont nem volt szép)
3 ek balzsamecet
fél ek Worchester szósz
õrölt bors
1 tk fahéj
2 ek texasi fûszerkeverék 
2-3 evõkanál jó minõségû ketchup
1 chili paprika



Elõzõ nap bepácolom a marhahúst (a só kivételével, azzal csak sütés elõtt szórom meg a húst. A fûszerezés nem szentírás, bátran helyettesíthetõ és kombinálható) és a hûtõbe rakom. Sütés elõtt egy órával kiveszem, majd 120 fokon sütöm 1,5-2 órát, közben fél óránként forgatom.
A zöldségeket (Cukkini, padlizsán, kaliforniai paprika, lilahagyma, gomba, sárgarépa) tetszõleges darabokra vágom és a fent leírt eljárással külön-külön megpirítom.
Könnyû és rendkívül fincsi kaja.


Folytats a blogon ... csokissteak.blogspot.com/2010/12/paro...

sponsored links

Keres?s