Puncstorta (16 szelet)

2010-07-22

sponsored links


Anyaghányad:

1 torta karikához ami 16 szelet

  • 7 db tojás
  • 14 dkg cukor
  • 17 dkg liszt
  • 0,5 dl rum
  • piros ételfesték
  • fondan
  • 2-3 dl leiter cukor
  • 1 citrom reszelt héja

 

 

Gyártás menete:

  1. Elõkészítés:

    Kettõ tortakarikához kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Elõkészítjük az eszközöket. Fontos, hogy a mazsolát pici vízben mossuk meg és áztassuk be  egy kicsit.

  2. Tészta bekeverése:
    A tojásokat kettéválasztjuk és a cukor 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével habbá verjük. A két habos tömeget egybetelepítjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet.

     
  3. A tortakarika töltése:

    A kész masszát tortakarikába öntjük, és 160-170 C-on 25 perc alatt készre sütjük. A kisült karikát lelisztezzük, és saját gõzében megfordítva hûtjük.

     

  4. A rakott puncs készítése:

    Miután kihûlt a karika félbevágjuk és az egyik felét vékonyan megkenjük lekvárral.  Ezután a leiter cukorból és a citromhéjból egy oldatot készítünk, amit ketté választunk. Az egyiket halvány rózsaszínre színezzük. Ebbe a folyadékba mártjuk a másik karika felvágott darabjait, majd kicsvarjuk és felhelyezzük a fél tortalapra. Ugyanígy járunk el a halvány rózsaszín folyadékkal is. Miután elfogyott a piskótánk, a karika másik felét - vagyis a tetejét - ráhelyezzük a töltelékre és egy deklivel súlyozzuk, hogy a felesleges folyadék kinyomódjon.

  5. Miután pihent kicsit, lekenjük lekvárral, majd leöntjük rózsaszínre színezett fondannal és felspricceljük.

  6. Majd láthatjuk a végeredményt. Jó étvágyat!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... cukraszsutik.blog.hu/2010/07/22/puncs...

sponsored links

Keres?s