Puha mézeskalács (diós-kakaós)

2010-12-04

sponsored links




Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
7 dkg darált dió
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
2 evõkanál méz
3 dkg vaj
1 kávéskanál mézeskalácsfûszer (én még tettem hozzá egy fél kávéskanál fahéjat)
1 evõkanál kakaó.

A cukrot, mézet, szódabikarbónát és a tojásokat pára felett, folyamatosan keverve meglangyosítjuk, majd levesszük, és belekeverjük a vajat. Kissé kihütjük. A liszthez hozzáadjuk a kakaót, diót, mézeskalácsfûszert, és összekeverjük, majd a tojásos-mézes "keverékkel" tésztává gyúrjuk. Kissé ragacsos lesz, de nem kell hozzá lisztet tenni. Folpack fóliába csomagolva egy éjszakán át hûvös helyen (de nem hûtõben) pihentetjük.
Másnap kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütõpapíros tepsire rakjuk,  majd elõmelegített sütõben 180 fokon  kb.6-8 perc alatt megsütjük (a sütési idõ függ a  mézeskalácsok méretétõl is, így figyelni kell). A kisült mézeskalácsokat még forrón megkenjük felvert egész tojással, ettõl szép fényesek lesznek. A tepsin hagyjuk kihûlni. Ezek a mézesek már a sütés után puhák lesznek, nem keményednek meg (persze nem szabad "túlsütni") .


Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2010/12/puha-...

sponsored links

Keres?s