Pirított tejbegríz

2010-12-15

sponsored links



Egy igazán egyszerû desszerttel jövök azokra az alkalmakra, amikor szinte kong a hûtõ az ürességtõl, de a hideg télbõl hazaérkezõ gyomor vágyik egy kis melengetésre.

A hozzávalókat nem is tudom pontosan megadni, a lényeg tulajdonképp csupán annyi, hogy fõztem egy viszonylag sûrû tejbegrízt (tejbõl, búzadarából, cukorból, egy csipet sóból és egy fél vaníliarúd magjaiból), amit egy sütõpapírral bélelt kisebb tepsibe kiterítettem és hagytam kihûlni, megszilárdulni.

Miután kihûlt a massza, egy serpenyõben kevés vajat hevítettem, a grízt darabokra vágtam és pár perc alatt mindkét oldalon aranyszínûre pirítottam.

Eperlekvárral ettük és nekem nagyon ízlett! Amolyan odakucorodós édesség.


Folytats a blogon ... zsucikonyha.blogspot.com/2010/12/piri...

sponsored links

Keres?s