Piros fehér szelet

2010-09-14

sponsored links

Ez a különlegesség édesapám születésnapjára készült. A család meglepetésére a tészta is színes vot.



Hozzávalók:
  • Tészta:
      • 9 tojás
      • 9 evõkanál cukor
      • 9 evõkanál víz
      • 9 evõkanál liszt
      • 3 kávéskanál sütõpor
      • 6 evõkanál olaj
      • 6 evõkanál méz
      • 3 zacskó vaníliás cukor
      • 3 kávéskanál fahéj
      • 3 kávéskanál  reszelt  narancshéj (elhagyható)
      • 3 evõkanál bodzaszörp
      • folyékony piros ételfesték
  • Krém:
      • 500 g tehéntúró
      • 500 g tejszín
      • 3 evõkanál tejföl
      • 10 evõkanál cukor
      • 1/3 ribizli lekvár

      A tészta hozzávalóit három részre osztjuk és külön-külön a következõ módon három lapot sütünk belõle. 
      A tojások fehérjét a vízzel és a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet összevegyítjük a sütõporral és folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk az elõzõleg elkészített masszához. Ezután jöhet a méz, az olaj, a narancshéj, a vaníliás cukor, a fahéj és a bodzaszörp. Miután ezeket jól beledolgoztuk a masszába, akkor jöhet ízlés szerint az ételfesték. Sütõpapírral kibélelt tepsiben, elõmelegített sütõben 2o-25 percet sütjük.
Ugyan ezena  módon készítjük el a tészta másik két lapját is.

      A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük egy mixer segítségével, majd hozzáadjuk a tehéntúrót, a cukrot és a tejfölet. Ha a tésztalapok kihûltek, három részre osztjuk a krémet és megkenjük vele a lapokat. Figyelem: a második lapot mielõtt a krémet rátennénk megkenjük a ribizlilekvárral.
Díszítés ízlés szerint.


Fondantina








Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Fondantina/~3...

sponsored links

Keres?s