Pesti Lámpás Jedi-menü

2010-07-02

sponsored links

A második éttermi kaland otthon a Pesti Lámpásban várt. Lipher Tamás Cheffel még az év eleje felé találkoztam elõször személyesen, korabbról persze már ismertem a különbözõ szakácsversenyekrõl, hiszen õk is rendszeres résztvevõi eme eseményeknek. Illetve olvastam, hogy Rethling Gyuri Sous Cheffel õk is voltak a Hangárban stázsolni. Ez már elég volt ahhoz, hogy az étteremhez közeli Pánik Music Pub (kocsma) -ban leszólítsam a Tomit majd lelkes beszélgetésbe keveredtünk.
FB-on meg is beszéltük, hogy ha hazalátogatok, mindenképp elmegyek hozzájuk vacsorázni. Én persze egy viszonylag egyszerûbb menüre gondoltam, de ha ezek a fiúk a konyhában beindulnak, nem lehet leállítani õket! Így lett egy 5!!! órán át tartó, 12 fogásos degusztációs menü a végeredmény:-DDDD
Egy kis reklám végett is, a teljes menüsort, képekkel meg lehet tekinteni itt, Mary blogján, mivel volt szerencsém és õt rángathattam magammal! Ezúton is szeretném megköszönni, hogy jelenlétével emelte az este fényét! Mert hát mennyivel jobb, egy csinos, vidám társasággal eltölteni egy vacsorát, mint egyedül...:-)
annyit még hozzáfûznék, hogy a tökfõzelék hibátlan volt -persze annak aki szereti:-) -, a malacorr pedig HATALMAS ötlet, nem csak nagyon jól néz ki, de ízletes, szaftos is volt.
Ezúton szeretném a Pesti Lámpás csapatának is megköszönni ezt a nagyszerû élményt, kiváló este volt és rengeteg új ötlettel gazdagodhattam.
A Hangárban most kezdõdik a Roca hónap, a három testvér irányítása alatt levõ étterem 3 Michelin csillagot visel, 19 GM pontot és a San Pellegrino listán a 4.!!! helyezést érte el.
Van új hallókám is, próbaidõre, reméljük beválik, bár még igazítani kell rajta. És mert az egészségügyi problémákból sosem elég, augusztusban két anyajegyet is eltávolítanak. Nem vészesek, csak a biztonság kedvéért. Fényképeket eddig nemigen tudtam készíteni a konyhán, de a Gusto Magazin minden hónapban részletesen beszámol a menükrõl, érdemes elolvasni:-)
Ma du-este pedig jöhet egy kis lazítás, Brazil-Holland, majd Uruguay-Ghána összecsapás képében:-)

Folytats a blogon ... stagiare.blogspot.com/2010/07/pesti-l...

sponsored links

Keres?s