Pekándiós-fahéjas teasütemény

2010-10-20

sponsored links

Hideg van, esik az esõ, fúj a szél, teljesen olyan mintha már tél lenne, pedig még csak "õsz" van. Nem tudom miért, de amint beáll a rossz idõ, rögtön a fahéjhoz nyúlok, ha sütésrõl van szó, mert kellemes, vidám és édes az illata, és mert melegséget nyújt az ilyen szomorkás hideg napokon (na és persze azért is, mert a karácsonyt juttatja az eszembe). És ha már a hideg õszi délutánoknál tartunk, feltétlen meg kell említenem az elhanyagolhatatlan forró zöldteát, ami átmelegíti minden porcikámat és ami energiával tölt fel. És ha tea akkor teasütemény, és ha Franciaország, akkor fahéjas keksz vagy madlen, de ha ügyes és kreatív akarok lenni akkor pekándiós-fahéjas teasütemény, melynek az állaga olyan mint a madlené, az íze mint a fahéjas kekszé(na jó talán picit karakteresebb, a juharszirup és pekándió miatt), a formája pedig, mint egy kis kosárkáé.

.
Hozzávalók:
- 60 g felaprított pekándió
- 1 nagy tojás
- 50 g kristálycukor
- 50 g nádcukor
- 150 g liszt
- 110 g vaj/margarin (én vajpárti vagyok)
- 2 ek. juharszirup
- 1 kk. sütõpor
- 2 tk. fahéj
- vaníliaaroma
- pár szem egész pekándió, díszítéshez
Elkészítés:
A tojást a 2 fajta cukorral, a juharsziruppal, vaníliaaromával habosra keverjük majd hozzáadjuk az olvasztott vajat/margarint. A lisztet a sütõporral és fahéjjal kissé összekeverjük majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a tojásos masszához. Bármilyen aprósütemény formát választhatunk a sütéshez, lehet madlen, minimuffin vagy kosárkaforma, én most ezt a téglalap alapú kosárformát választottam. Formától függõen 15-25percig sütjük 180 fokon.


La Défense

Folytats a blogon ... gozgomboc.blogspot.com/2010/10/pekand...

sponsored links

Keres?s