Pecsenyék

2007-10-01

sponsored links




Sült pecsenyékhez, oldalasokhoz rendkívül jól illenek a savanyúságok, illetve a befõttek is.

Köztudott, hogy itt is jelen vannak a tájegységenkénti hagyományok. Ha az általam ismertetetteken felül vannak más, jól bevált, kipróbált receptjeid, örülnénk, és megköszönöm ha megosztod velem!








SÜLT PECSENYE

Zsíros és színhúst egyaránt válogatunk a sütéshez, kb. 2 kg-ot.
5-6 cm-es darabokra, kockákra vágjuk. Tepsibe tesszük, aljára kb.1 dl viz, és 1/4 kg zsír kerül, majd.  Sütõben közepes lángon sütjük.

Mikor már félig megsült sózzuk,  és gazdagon  megszórjuk fokhagymagerezdekkel  (legalább  egy  egész fej) és készre  sütjük.








SÜLT OLDALAS PÁROLT KÁPOSZTÁVAL

Sertés oldalast megfelelõ nagyságúakra daraboljuk, megmossuk. Ízesítjük sóval és köménymaggal, egész fej fokhagymával, egész fej cikkekre darabolt vöröshagymával.
Zsirt teszünk a tepsi  aljára és pici vizet is öntünk hozzá.  Beleteszzük a fûszerezett oldalast a zöldségekkel és a sütõbe helyezzük.

Mikor a zsír már megolvadt meglocsoljuk az oldalas darabokat. Ezt a mûveletet a sütés folyamán többször ismételgetjük.

A párolt káposztához a lila káposztát felszeleteljük, megmossuk.

Zsírban megfonnyasztunk egy fej vöröshagymát, a vékony laskára vágott káposztát beletesszük. Megsózzuk, kevés õrölt köménymaggal megszórjuk, ecettel megöntözzük, és lefedve puhára pároljuk. Friss káposzta esetén nem kell rá viz, megpuhul a saját levében.
A párolás vége felé ízlés szerint pici cukorral megszórjuk, és kb. még öt percig fõzzük.






 

 FOKHAGYMÁS TEJBEN ÁZTATOTT SERTÉSHÚS

1 kg szeletekre vágott, kiklopfolt sertéshúst 2 fej zúzott fokhagymával ízesített tejben 3-4 órát állni hagyjuk.

Ezután elõvesszük, lecsöpögtetjük, sózzuk, majd pirospaprikával bõven megszórt, összekevert lisztbe megforgatjuk, zsírban kisütjük.


 



Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... disznotor.blog.hu/2007/10/01/pecsenyek

sponsored links

Keres?s