Pattogatott kukorica házilag

2009-07-29

sponsored links

Nálunk, akárhányszor összejövetel van, mindig ezt kérik tõlem a barátaim. Nem mintha olyan bonyolult lenne, hogy õk ne tudnának maguknak otthon csinálni, mégis mindig valaki rácsodálkozik, hogy ezt így lehet. Pedig igen...

Hogy miért szeretjük annyira? Mert:

  • ha lenne, sem használnánk mikrót, ezért az a változat rögtön kiesik,
  • a boltban kaphatónál sokkal finomabb, friss, és mert
  • meg sem kell, hogy forduljon a fejünkben, hogy vaj van benne,
  • egészséges nassolás, elõétel,
  • nem kell hozzá pattogató készülék, sem légkeveréses sütõ, stb.
Hozzávalók:
  • pattogatni való kukorica (piacon kimérve v. boltban kapható)
  • esetleg fûszerek
Elkészítése:

Egyszerûen elõveszem a legnagyobb lábosomat (gyakran ebbõl is csak két forduló elég), olajat teszek az aljára, és felforrósítom. Beleteszem a kukoricát, sót, és fûszereket. Például fokhagyma granulátumot, vagy a kedvenc fûszerkeverékeimet. Kicsit megrázom és rádobom a fedõt. A fûszerekkel vigyázni kell, minél késõbb rakjuk bele, annál kisebb az esélye, hogy az edény aljára kerül és odaég... (Még mielõtt elkezdenének kipattogni az elsõ szemek, gyorsan beledobom a fûszert megrázom és mehet a fedõ rá.) Közepes lángon megvárom, míg szépen kipattog minden szem és már rágcsálható is.

A kipattogtatható mennyiség természetesen az edény nagyságától függ. Viszont jól el kell találni, mert ha túl sokat teszünk bele, felnyomják a tetõt és az alsók a többinek a súlyától már nem tudnak kipattogni.


Tipp: Bizonyos barátaim már kipattogtatott állapotában meglocsolják szójaszósszal és pirospaprikával is meghintik. Én a tegnapi változatba löttyintettem egy kevés szójaszószt, közvetlen a kipattogzás elõtt. Nagyon finom lett úgy is.

Ez a recept megjelent korábban a Cicaságok oldalon is.

Folytats a blogon ... vegavendeg.blogspot.com/2009/07/patto...

sponsored links

Keres?s