Paradicsomos tészta

2010-08-26

sponsored links

Imádom a paradicsomot:) Mindenféle formában, nyersen, fõzve, sütve, aszalva. A kertünk ellát bennünket bõven, nem is múlik el nap nálam paradicsom nélkül. Ráadásul ebben a melegben a bazsalikom is rendkívül gyorsan nõ, úgyhogy már csak némi fokhagyma,  olivaolaj, és készen is van  egyik kedvenc tésztás ételem.

2 tojásból és kb.15 dkg lisztbõl 1/2 kk só hozzáadásával tésztát gyúrok. Kinyújtom kör alakúra, majd jól meglisztezem. Lazán feltekerem,   széles csíkokat vágok. A tésztát sós vízben kifõzöm. Közben mély serpenyõben 3-4 ek extraszûz olivaolajon elkeverek 5-6 gerezd apróra vágott fokhagymát, hozzáadok 6-7 db felkockázott paradicsomot, amibõl a magos részt kivágtam, és nyersen megettem:) Néhány percig nagy lángon kevergetem, sózom, olllóval rávagdalok jó sok friss bazsalikomot. Jöhet a kifõtt tészta, elkeverem a bazsalikomos paradicsommal. Tálaláskor még egy kevés olivaolajjal meglocsolom.

Folytats a blogon ... loncivendegloje.blogspot.com/2010/08/...

sponsored links

Keres?s