Paradicsomos-olívás penne húsos szalonnával

2010-10-11

sponsored links

Irodába elvivõs, szalonna miatt kissé bûnözõs étel :) Fotó most sajnos nincs, nagyon gyorsan elfogyott...

Hozzávalók:
- 500 g penne
- 20 dkg húsos szalonna
- 2 nagy maréknyi zöld olívabogyó
- 1 evõkanál olívaolaj
- fél üveg paradicsomszósz
- 2 evõkanál sûrített paradicsom (Kecskeméti)
- õrölt feketebors, majoranna, csipet cukor

Elkészítés:
A tésztát logobó sós vízben al dente-re fõzzük, ezalatt elkészítjük a mártást: a vékonyan felcsíkozott húsos szalonnát pici olívaolajon megfuttatom, amikor kisült belõle a zsír, fûszerezem és beleforgatom a félbevágott olívabogyókat. 1-2 perc alatt összeforrósítom õket, majd nyakonöntöm a paradicsomszósszal és belekanalazom a jó sûrû Kecskeméti sûrített paradicsomot - utóbbival nekem jobban összeáll a mártás.
5-6 percig lassú tûzön forralom, majd a frissen elkészült tésztára szedem és parmezán-forgácsokkal tálalom.

Jóétvágyat!

Folytats a blogon ... gasztroreni.blogspot.com/2010/10/para...

sponsored links

Keres?s