Papírvékony pizzaszeletek

2010-08-30

sponsored links

Régóta szerettem volna olyan pizzát csinálni, ami vékony, a széle ropogós, és jól lehet vele mártogatni mindenféle szószokba. Na, ez most ilyen lett. Gyerekebédnek készült, és mind a három-, mind a hatéves korosztály jelenlévõ képviselõje elismerését fejezte ki az eredményt illetõen.

 
 
Az egyszerûség és az idõbeosztás miatt a tésztát a kenyérsütõ gép dagasztó programján csináltam meg, arra a másfél órára pedig elmentünk a játszótérre. Mire hazaértünk, a tészta elkészült, csak meg kellett pakolni és forró sütõben negyed óra alatt kisütni. Útközben a következõ feltétekben egyeztünk meg: tejszínes-szalonnás, illetve paradicsomos-sonkás.
 
A tésztához (két vékony pizza lesz belõle):
 
120 gramm rétesliszt
80 gramm finomliszt
30 gramm étolaj
1,5 dl langyos víz
fél tasak instant élesztõ
5 gramm tengeri só
egy csipetnyi cukor
 
A feltétekhez:
 
? fõzõtejszín
4 csík bacon szalonna felszeletelve
fél fej vöröshagyma vékonyra gyalulva
szerecsendió
 
paradicsompüré
vékonyra szeletelt sonka
reszelt sajt
 
? parmezánforgács, rukola
? tejföl, mustár, kechup
 
 
A gépbe tesszük a tészta hozzávalóit, és a többit a masinára bízzuk. Nálam a dagasztás funkció másfél óra. Az elején azért mindig ránézek, hogy jók-e az arányok, és ha kell, akkor teszek bele egy kis lisztet, avagy vizet.
Közben a feltétnek valót elõkészítjük, felaprítjuk, reszeljük. Ha a tészta elkészült, két részre osztjuk, belisztezett deszkán kinyújtjuk, megpakoljuk a feltéttel, esetleg megspricceljük egy kis olívaolajjal, majd forró sütõben ? nekem 250 fok a legmagasabb ? úgy negyed óra alatt kisütjük.
Keskeny szeleteket vágunk a megsült tésztából, hogy könnyen lehessen vele mártogatni tejfölbe, mustárba, kechupbe, vagy bármilyen finom szószba. Ízlés szerint mehet még rá parmezánforgács, egy-két levél rukola is.
 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... timoandjulien.blog.hu/2010/08/30/papi...

sponsored links

Keres?s