Paprikáskrumpli

2010-11-27

sponsored links


Nem hiszem, hogy lenne háziasszony, aki legalább egyszer nem fõzte volna meg a családjának. Nekem amolyan beugrós kaja, mert ha végképp nincs ötlet, akkor egybõl jön a válasz: paprikáskrumpli ! Most takarítás miatt került ez a gyors étek az asztalra.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 pár virsli
só, szemesbors
pirospaprika
vegeta
olaj
1 egész tojás
1 csapott ek. tejföl
liszt
Az olajon megfuttatom a felszeletelt hagymát, majd félrehúzom a tûzrõl, és rászórom a paprikát. Beleteszem a karikákra vágott virslit, után a krumplit. Felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, és hagyom,hogy felforrjon. Fûszerezem, sóval,vegetával. Amíg fõ, elkészítem a galuskát is.
A tojást megmosom, és egy kisebb tálba ütöm. Egy kevés vizet, és a tejfölt hozzáteszem, csipet sóval megszórom. Kikavarom, majd adagolom a lisztet hozzá, míg a kívánt állagot el nem érem. Amikor az ételem majdnem készre fõtt, kiskanállal beleszaggatom a galuskát. Hagyom,hogy egyet forrjon, majd amikor a galuskák megfõttek ,elzárom a lángot.

Savanyúsággal tálalom.

Folytats a blogon ... iny-csiklandozo.blogspot.com/2010/11/...

sponsored links

Keres?s