Pacsni

2010-09-27

sponsored links

A férjem egyik nagy kedvence a pacsni. Aki nem ismerné, annak leírom, hogy ez egy édes kelt tészta, amit hosszúkás alakúra kell nyújtani és úgy kisütni. 1x már sütöttem ilyet, és le is írtam a receptjét valahova, hogy meglegyen, de persze most nem találtam meg, így körülnéztem a neten és Limara receptjét készítettem el. Nagyon jól sikerült, ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki! Annyira örült neki a család, hogy csak a 4 legkisebb ,maradék tésztából odabiggyesztett bénácska darab maradt meg reggelire, azt tudtam csak lefényképezni nektek,de Limara oldalán megnézhetitek milyen is ez igazából :)

Pacsni:

Hozzávalók: 41 dkg liszt (BL 55), 3 dkg élesztõ, 1 mk. só, 4 dkg cukor, 6 dkg vaj, 3 dl tej

Elkészítése: A 6 dkg vajat beteszem a fagyasztóba, az élesztõt felfuttatom egy kevés tejben. Szokásos módon kelttésztát dagasztok, de jó lágy legyen. Kelesztõtálban duplájára kelesztem. A fagyos vajat nagy lyukú sajtreszelõn a tésztára reszelem több részletben. reszelek belõle, szétterítem a tészta tetején, hajtogatok rajta, megint reszelek, szétterítem, hajtogatok rajta, stb... Ismét hagyom kelni. Kb. 30 perc után a mutató és a hüvelykujjam között kis labdacsokat szakítok belõle. Sütõpapírral bélelt tepsire teszem, hagyom kb. 15 percig pihenni. Ezután két kezemmel széthúzom, piskóta formára. Nekem úgy a legegyszerûbb, ha a tésztát felemelem és a levegõben húzom szét. Ismét kelesztem kb. 20 percig, majd 180 fokos, gõzös sütõben sütöm kb. 13 percig.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... foznijo.blog.hu/2010/09/27/pacsni

sponsored links

Keres?s