P?che Melba

2010-07-19

sponsored links

Nagyon édes apró nektarinokat láttam a Ráckevei piacon, gondoltam végre kipróbálom a klasszikust. A századforduló elõtt kreálta a híres Auguste Escoffier, a londoni Savoy hotel francia séfje. Õszibarack, málna, vanília fagylalt és egy kis design. Ennyi! Rossz nem lehet.

recept:
- õszibarack (én most nektarint használtam)
- málna lekvár
- vanília fagylalt
- cukor
- marcipán
- cointreau (narancslikõr)(jó ötlet volt)

Az õszibarackokat forró vízbe dobtam 1 percre, így könnyû meghámozni. Félbe vágás után cukorszirupban oldalanként 5-5 percig fõztem, amelybe cointreau-t öntöttem vanília helyett. Natúr marcipánból kiszaggattam egy karikát (szerencsére éppen 2 napja készítettem életem elsõ házi marcipánját, isteni lett), kis gázégõvel karamellizáltam. Erre kerül egy fél barack, bele egy gombóc vanília fagylalt, rá egy másik fél barack és a tetejére málnalekvár vagy a szirupból egy nagy kanálnyi.
Kész.
Íme a marcipános:

Folytats a blogon ... fleurdesafran.blogspot.com/2010/07/pe...

sponsored links

Keres?s