Ordás bukta

2010-06-06

sponsored links

Hozzávalók: tésztához: 0,5kg liszt, 2dkg élesztõ, 5-6dkg Rama margarin, 2db tojás, 1 kiskanál só, 3 evõkanál cukor, 1db citrom reszelt héja, 3dl tej, 10dkg vaj a tetejére; töltelékhez: 50dkg orda, 2db tojássárgája, 1 tasak vanília cukor, 10dkg porcukor, 5dkg mazsola.

Elkészítése: az élesztõt 1dl langyos tejbe morzsoljuk, hozzátesszük a cukrot és lefedve, lehetõleg langyos helyen kelni hagyjuk. A lisztet gyúródeszkára szórjuk, közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük a megkelt élesztõt, a margarint, a sót, a reszelt citrom héjat, a 2db tojást, a tejet és addig gyúrjuk míg lágy tésztát nem kapunk. Tetejét megszórjuk liszttel és letakarva legalább kétszeresére kelesztjük.
Közben a töltelékhez a hozzávalókat egy külön tálba jól összekeverjük. Kelés után a tésztát liszttel szórt gyúródeszkán 2cm vastagra nyújtjuk és négyzet formákat vágunk belõle. Minden darab közepére egy kiskanál tölteléket teszünk, félbe hajtjuk, majd kis távolságra egymástól tepsibe rakjuk, letakarjuk és kb. 10-15 percig újra kelesztjük. Sütés elõtt a tészták tetejét bekenjük olvasztott vajjal, majd elõmelegített sütõben pirosra sütjük. Tetejét ízlés szerint vaníliás porcukorral megszórva is tálalhatjuk.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/GbHamiAvagyAz...

sponsored links

Keres?s