Omlett

2006-09-27

sponsored links

Amit elvileg már mindenki tud, vagy mégsem.

 
Hozzávalók:
- 1 fej közepes hagyma
- 1 csík szalonna, vagy 2-3 szelet bacon
- 3-4 tojás
- 10 dkg sajt 

Így csináld:
A szalonnát kockázd fel(vagy a bacont). A serpenyõbe max egy nagyon kevés olajat tegyél, mert a szalonna vagy bacon úgyis kiizzadja a zsírját. Addig süssed, amíg a szalonna üvegessé válik, vagy a bacon átsül és kezd megpirulni. Add hozzá a kockára vágott hagymát, amit szintén még alacsony lángon piríts, amíg meg nem puhul. Vigyázz, hogy oda ne égjen. A tojást egy mûanyag edénybe üssed le (lehet ovatosan egyesével egy pohárba, és onnan áttöltve, nehogy az utolsó legyen rossz), villával verd fel a tojást, adj hozzá egy kevés sót.
Közben a sajtot reszeld le egy mûanyag tálba és készítsed elõ.
Amikor a szalonnaféle megpirult, és a hagyma már jó állapotban van nem égett még oda, de puha, akkor add hozzá a tojást. A tojás után szord bele a sajtot is. Most vedd fel magasra a lángot és egy lapos fakanállal mozgassad a tojást, hogy nehogy odaégjen. Told végig a serpenyõ alján, amikor már kezd megszilárdulni, akkor akár egy ügyes mozdulattal meg is lehet fordítani a tojás egy részét, hogy a teteje is átsüljön. Persze ki mennyire szilárdan szereti.

Tippek, Trükkök:
A rántottát, omlettet sokmindennel lehet pikánsabbá tenni, szalonna, kolbász, paprika, paradicsom, gomba, sajt, pirospaprika, ki mit szeret. Egyedül a sorrendre kell figyelni, mivel a különféle hozzávalók más és más idõ alatt sülnek át. A szalonnának, kolbásznak több idõ kell, a paprika után jöhet a hagyma, aztán a paradicsom.


Folytats a blogon ... foznijo.freeblog.hu/archives/2006/09/...

sponsored links

Keres?s