Nyári nyárs

2010-10-12

sponsored links

Nem véletlen az elnevezés, ugyanis van téli is, az elõzõ bejegyzésben:). Az egyik kedvenc a sok közül.
A nyári nyársra gyakorlatilag bármit rá lehet fûzni.
Husinak javaslom a már elõre felkockázott disznócombot, vagy karajt. Befûszerezzük, kicsit megolajozzuk és hagyjuk állni pár órát vagy egy éjszakát.
A hús nyársra szúrása elõtt ajánlom a hús serpenyõben történõ kb 3/4 készig való megsütését fedõ alatt. Ugyanis a hús sütéssel összemegy és ha összemegy, összeugrik a nyársunk. Ha nyersen tesszük a nyársra a husit és a zöldségeket, a végére a zöldségek csak úgy lógnak és lifegnek a nyárson.
Ami kell:
- 1/4-1/2 kg kockázott hús
- fûszerek (grill, magyaros, bors vegyesen)
- bacon szalonna kockázva
- rengeteg zöldség: uborka (sütve olyan, mint a cukkini) vagy cukkini, paradicsom, paprika, sok hagyma, burgonya és amit még el tudsz képzelni)

Nagyon szorosan rakd õket és a husival ne spórolj. Érdemes a hús mellé bacont tenni.
Akinek nincs lehetõsége grillen sütni, az sütõben is sütheti a nyársakat, csak egy kis ideig takarja le õket alufóliával és a végén pirítson.

Szénhidrátmentes, ha egyáltalán nem teszel bele krumplit.

Ötlet: ecetes-cukros vegyes salátával és fûszeres, akár csípõs tejföllel vagy joghurttal tökéletes nyári délutáni étel. A hús fûszerezéséhez többféle fûszert használok, a són kívül mindent összekeverek egy kis tálkában és azzal szórom meg a húst, majd jól elmaszatolom rajta a fûszert:)

Folytats a blogon ... kulinaris.blogspot.com/2010/10/nyari-...

sponsored links

Keres?s