Nyári gasztro-tervek

2007-05-26

sponsored links


Csinos bloggertársnõnk, Jolie Julie gurította elém a kördést, mit is tervezek az idei nyárra gasztro-fronton. Elõször szép halkan felhorkantam, hogy "ez meg már milyen kérdés, mikor lesz még nyááár!", de a naptárra vetett pillantás után rögtön pironkodi kezdtem, hogy igenis ideje van ilyen kérdéseket feltenni, és jóreggeltkedvesaubergine tessék tervezgetni a nyarat, mert úgy elröppen, mint tavaly, és mindenrõl jól lemaradsz! Úgyhogy ezúton is köszönöm, hogy kizökkentettél, Julie, a mókuskerékbõl, mert magamtól csak valamikor augusztus közepén jutott volna eszembe a nyáron töprengeni. Másrészrõl szörnyû dolog, hogy amióta már nem "férek be" az iskolapadba (jó pár éve pedig...), azóta olyan, hogy nyár, nyári szünet, téli szünet; és a programok/táborok/sátorozások; készülõdés, tervezgetés csak a halvány emlékekben él.

Szóval fogalmam sincs, mit tervezek, de...

Van itt egy kis kemence, nemrég készült el, pont a terasz elõtt áll; jó volna jó sok kemencés ételt kipróbálni benne.

Második otthonunk, a Balaton Felvidék sem maradhat magára, menni kell a Szent-György hegyi borokkal ismerkedni.

Lassan billen a mérleg nyelve, és már-már követelõzõvé váltam: énisakarokfagyigépet! Kedvet kaptam hozzá az utóbbi hetek fagyipost-dömingje miatt; de fõleg Ana fagyi-csodái visznek a bûnbe...

Befõzés terén a szilva adott pont, már jó elõre "lefoglaltuk" a mennyiséget kedves rokonoknál; bár a tavalyi sikereinken felbuzdulva az idén õk is megpróbálkoznak a szilva-gombóc maratonnal.

Nemzetközi fronton marokkói-egyiptomi gasztro-utazást tervezek, de semmiképpen nem nyáron, mert nem bírom a hõséget; talán valamikor õsszel, a ramadan elõtt; éppen ezért ez még nagyon terv!

És a szokásos-folyamatos kutakodás egy-egy jó pincészet, egy-egy jó étterem/termelõ ételei után az országot járva.

Mammának gurítom tovább a labdát!

 


Folytats a blogon ... aubergine.freeblog.hu/archives/2007/0...

sponsored links

Keres?s