Nos, eddig ritkán írok...

2010-09-26

sponsored links

"Azóta" sem írtam... Igaz, nem is fõztem olyat, amire késõbb ne emlékeznénk.
Ma viszont sütöttem csicseriborsó-köles lepénykéket,  vega rakott karfiolt, és csinálok szejtánt vadasan.

A lepénykék: egy rész fõtt csicseriborsót, egy rész fõtt kölest, és fokhagymát aprítógépben pépesítettem,  majd, borsot, sót, tojást és mustárt tettem bele, azután közzékevertem annyi hajdinalisztet, hogy vizes kézzel lepénykéket tudjak formázni. Ezeket belemártottam hajdinapehelybe, és tapadásgátlós serpenyõben kevés olajon szép pirosra sütöttem. A maradék párolt köles mellé készítettem vajon párolt (mikróban 5 perc) mexikói zöldséget.
Karfiol: megfõztem a karfiolrózsákat sós vízben. Egy kivajazott edénybe szórtam tönkölylisztbõl sütött (az uram készíti) kenyérmorzsát, beletettem a karfiolokat, majd csípõs gabonakolbászt morzsoltam rá. Befedtem a maradék morzsával, majd a következõ keveréket simítottam a tetejére: két kicsi joghurt, egy tojás, fokhagyma, törött bors, napraforgómag, lenmag, szezámmag, tökmag.
180 fokon 40 perc alatt szép barnára sütöttem.

Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2010/...

sponsored links

Keres?s