new york cheesecake

2010-10-14

sponsored links

mert a kényeztetés az jár. néha süti formájában. még mindig tartom, hogy nem vagyok édesszájú, de vannak azok az édességek, amikre határozottan rá tudok kattanni. nos, nem tudom, milyennek kéne lennie a cheesecake-nek (fordítást nem vállalok; ha eddig nem oldotta meg senki a problémát, én sem fogom. és a "like"-ok korában talán nem is kell..), de azt igen, hogy ami nemrég a sütõmbõl kikerült, az nagyon finom..

new york cheesecake




hozzávalók:
(20 cm-es kapcsos tortaformához)

200 g zabkeksz
100 g olvasztott vaj
(ha a keksz natúr, akkor cukorra is szükség lesz)

700 g philadelphia natúr sajtkrém
150 g cukor
1,5 dl créme fraîche (a culinarisban vettem, de tejföl és tejszín keveréke is jó)
2 tojás
3 tojássárgája
2 ek keményítõ
reszelt citromhéj
reszelt narancshéj
vanília esszencia

elõmelegítettem a sütõt 180 °C-ra (4-es fokozat)
a zabkekszet robotgépben ledaráltam, hozzáadtam az olvasztott vajat, összekevertem, majd a tortaforma aljára és oldalára nyomkodtam. 30 percre a hûtõbe tettem.

a töltetlék hozzávalóit egy nagy tálban kézi habverõvel simára kevertem. beleöntöttem a kekszes keverékkel bélelt formába, majd megsütöttem. különbözõ receptek különbözõ sütési idõket ajánlanak (45 perc, 60 perc), nekem ez tovább tartott. a lényeg, hogy figyeljük, és akkor jó, ha a belseje is megszilárdult (egy hosszú tûvel ellenõrizhetjük).

kb 25 percet bírtam várni (bár a smitten kitchen 6 órát ajánl..), de gyönyörûen tudtam vágni magamnak egy szeletet..

(szokás szerint több receptbõl ollóztam össze a saját verziómat)




Megosztás


Folytats a blogon ... vegasztromania.blogspot.com/2010/10/n...

sponsored links

Keres?s