Nektarinhab

2007-08-01

sponsored links

 


Álmomban sem jutott volna eszembe, hogy a babáknak kínált gyümölcspüré igazi desszertnek is megállja a helyét. De meglepõdve tapasztaltam, hogy egy kis módosítással érdekes, nem túl édes finomság lehet belõle.

 

A recept

6 nagyobb, érett nektarin

2 csillagánzis

1-1 marék hámozott pisztácia és törökmogyoró

0,5 dl Galliano likõr (vagy bármilyen ánizsos ital: ouzo - görög, vagy pastis - francia )

8-10 dkg cukor (igazából nehéz megmondani, mennyi cukor is kell pontosan. A barackok édessége miatt én csak 8 dkg-ot tettem, de az eredeti recept szerint kell a 10 dkg)

0,3 dl zsíros tejszín

A cukrot 1,5 dl vízzel és a két csillagánizzsal felforraltam, majd beledobtam a meghámozott, felkockázott barackot. Kb. 4 perc forralás után félrehúztam, kihûtöttem, majd pürévé turmixoltam, hozzáadva a likõrt, és természetesen turmixolás elõtt eltávolítva az ánizst.

Amíg a barack hûlt, száraz serpenyõben megpirítottam a pisztáciát és a mogyorót, majd párszor rácsaptam egy kés lapjával a pirított magokra, hogy nagyobb darabokban maradjanak.

A felaprított magok háromnegyedét a püréhez kevertem, poharakba adagolva jól behûtöttem. Tálalás elõtt közvetlenül cukor nélkül felvert tejszínnel és a maradék magokkal díszítettem.

Az eredeti recept a Maxi cuisine augusztusi-szeptemberi számából való


Folytats a blogon ... aubergine.freeblog.hu/archives/2007/0...

sponsored links

Keres?s