Narancsos nyúlmájpástétom

2010-11-17

sponsored links

Hozzávalók:

  • 50 dkg nyúlmáj
  • 3 evõkanál mangalicazsír
  • 2 evõkanál vaj
  • 1 nagyobb hagyma csíkokra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma karikázva
  • 1 narancs leve és héja
  • 1 evõkanál méz
  • 1/2 teáskanál õrölt szegfûszeg

A narancs levét, héját, a mézet és a szegfûszeget összekevertem, félretettem. A májat megmostam, feleztem. Felolvasztottam a zsírt, és megsütöttem benne a májat, majd átkanalaztam az apírógépbe. A visszamaradt zsíron megpároltam a hagymákat, majd zsírostul átzuttyantottam azt is az aprítógépbe, utánuköntöttem a narancslét, sóztam, és aprítottam. A végén a puha vajat is hozzákevertettem, és már lehetett is átkanalazni a tálalóedénybe.

Nekünk hiányzott hozzá a mustár, a kenyéren azzal is megkentük, én zöldborsos mustárral, Valaki simával.

A receptet kicsi Vúnál olvastam, libamájkivitelben


Folytats a blogon ... narancskonyha.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s