Narancsos-marcipán álom csokoládé köntösben (glutén- és laktóz mentes)

2010-12-18

sponsored links



A bonbon narancsos, enyhén fahéjas íze a karácsony hangulatát idézi. A lágy, krémes, puha marcipán tölteléket 70%-os étcsokoládé öleli körbe, tökéletes kontrasztot adva a narancs savanykás ízének. Az elkészítése kevés alapanyagot igényel és igen egyszerû,  a végeredmény azonban mégis egy olyan különleges és harmonikus ízélmény, mely könnyedén a gourmet kategóriába emeli.
A recept a Kifõztük 10.-es számában található folyamatfotókkal!


Ismét nem paleo, 70%-os étcsokoládéval, de annyira jó!

 Ahogyan betöltjük a narancsos-marcipánt a bonbonformákba, melyeket a Gasztroshopban lehet megkapni!

Narancsos-marcipán álom csokoládé köntösben
45 db bonbonhoz

15 dkg hántolt mandula
40g kandírozott narancs
1dl 100% narancslé
? teáskanál õrölt fahéj
30 dkg 70%-os étcsokoládé
2tk olíva olaj

A mandulát aprítógépbe rakjuk és aprítjuk, amíg mandulavajjá válik, kb. 8-10 perc.
A kandírozott narancsot egy edénybe tesszük és ráöntünk 40ml narancslevet, majd alacsony lángon addig fõzzük, amíg azt kandírozott narancs magába szívja a narancslevet.
A kandírozott narancsot a maradék 60ml narancslével a mandulavajhoz tesszük az aprítóba, megszórjuk a fahéjjal és teljesen simára, krémesre aprítjuk.
Az étcsokoládét vízgõz fölött alacsony lángon felolvasztjuk és mikor kész, belekeverjük az olíva olajat.
A bonbonformákba kanállal belemerjük az folyékony csokoládét, a kiskanállal felsimítjuk a csokoládét a formák oldalára is, majd fejjel lefelé fordítjuk a formát egy tiszta tányér fölött, hogy a fölös csokoládé kifolyjon a formákból. Betesszük a hûtõbe dermedni, kb. 10 perc, mikor kész, a narancsos-marcipánt nyomócsõbe töltjük (ha nincs nyomócsõ, akkor egy hûtõzacskóba is tölthetjük, melynek kis lyukat vágunk a végén) és háromnegyedig töltjük a formákat.
Ekkor a maradék csokoládéval befedjük a formákat, spatulával lesimítjuk a formáról a fölösleget és betesszük a hûtõbe, ahol minimum fél óráig hagyjuk dermedni. 

Tipp cukormentes változathoz: Ne kandírozott narancsot használjunk, hanem házilag cukor nélkül fõzött narancslekvárt. Nem kell megijedni, 30 perc alatt kb. 4 narancs levébõl össze fog jönni, még csak hozzá se kell nyúlnunk!




Folytats a blogon ... pocakpanna.blogspot.com/2010/12/naran...

sponsored links

Keres?s