Narancsos csokitorta liszt nélkül

2010-12-10

sponsored links

Ilyen finom tortát még soha nem csináltam, és nem is ettem sehol.

Hozzávalók:


A tésztához:
6 tojás
6 evõkanál jó minõségû kakaó
10 dkg 70 %-os diabetikus csokoládé
4 csapott evõkanál édesítõ (szorbit)
1/2 sütõpor


A krémhez:

20 dkg 70 %-os diabetikus keserûcsokoládé
3 dl tejszín
3 dkg vaj

2 kávéskanál narancslekvár
narancslikõr a tészta locsolásához



Az egész tojásokat robotgéppel addig kevertem amíg egészen habos lett, és duplájára nõtt, majd az édesítõvel tovább vertem.  Ezután belekevertem a felolvasztott csokoládét,  majd beleszitáltam a kakaót és a sütõport, és óvatosan elkevertem.
Egy nagy tepsit, én a sütõhöz kapott tepsit használtam, kibéleltem sütõpapírral, és beleöntöttem a masszát, és igyekeztem szépen elsimítani benne. 180 fokra elõmelegített sütõben 15 percig sütöttem. Kivettem a sütõbõl, papírral együtt egy rácsra tettem, és hagytam kihûlni.

Közben elkészítettem a ganache-t. A tejszínt felforraltam, lehúztam a tûzrõl, és addig kevertem benne a csokoládét, amíg teljesen elolvadt. Belekevertem  a vajat, és szobahõmérsékleten hagytam kihûlni. Idõnként megkevertem.

A kihûlt tésztát keresztben három részre vágtam. A tészta nagyon vékony, és morzsálódik, törik, ezért ollóval vágtam, a papírral együtt. Óvatosan lehúztam a papírt, tálra tettem. A narancslikõrt összekevertem a narancslekvárral, és meglocsoltam vele a tortalapot, majd megkentem vastagon a krémmel. Rátettem a következõ lapot, azzal is így jártam el, majd a harmadikkal is.

Nagyon könnyû és finom torta lett, nem mondhatnám, hogy kalóriaszegény táplálék, dehát keveset kell enni belõle, mint ahogy szinte mindenbõl :-((

Folytats a blogon ... cukroskata.blogspot.com/2010/12/naran...

sponsored links

Keres?s