Narancsos csirke rizzsel, sült répával

2010-11-20

sponsored links

Ha van idõm, akkor szeretek kísérletezni, de mivel rosszul állok az idõvel, ritkán jut idõm ilyensmire.. Mostanában, ha van rá lehetõségünk, gyakran eszünk az egyik - most már kedvenc- kínai vendéglõnkben. Kedves és gyors a kiszolgálás, finomak az ételek, és lenyûgöz az ízhatás. Régebben a rizs szó hallatára is kirázott a hideg, de amióta én készítem, jobban ízlik. -bocs, Anyu :)-

Eredetileg ananászos csirkét akartam készíteni, de a bevásárló listáról minden lemaradt, ami a recepthez kellett volna (- szenilis ember lánya csak listával jár vásárolni..-), ezért improvizáltam. Volt otthon narancs, tejföl, csirke, és a recept adta magát:

Photobucket

A csirkehúst kis darabokra vágtam, fûszereztem és forró olajon megsütöttem. Egy narancs levét kifacsartam, egy másikat kis darabkákra vágtam, és a húshoz adtam, kicsit még ezzel is sütöttem, majd egy kis pohár tejfölben elkevertem egy ek. lisztet, és a húshoz kevertem. Ezzel is rotyogtattam egy keveset, majd elzártam alatta a tüzet.

A rizshez egy hagymát felkockáztam, olajon megfonnyasztottam, ráöntöttem a megmosott rizst, kicsit megforgattam a forró olajon, majd felöntöttem vízzel, fûszereztem és készre fõztem.

Kimaradt két répa a levesbõl, ezt kisebb csíkokra vágtam, forró olajon megsütöttem, majd szalvétára szedtem, hogy feligya a fölösleges zsiradékot.

Finom lett, a család nagyja értékelte, kivéve a nagyobbik válogatós fiacskámat, de nem adom fel a reményt.. Lassan, de biztosan haladunk a "majdnem-mindent-megeszünk-vagy-legalább-megkóstolunk" állapot felé :))


Folytats a blogon ... ticsiandi.freeblog.hu/archives/2010/1...

sponsored links

Keres?s