nagyi-féle tésztaleves

2010-10-01

sponsored links

itt az ideje, hogy ismét egy családi receptet tegyek közzé. semmi extra, de gyors és finom, valamint a hozzávalók mindig megtalálhatóak egy háztartásban. bárki el tudja készíteni, nem kell hozzá különösebb konyhai tapasztalat. sokáig vonakodtam ettõl a levestõl, de kb. 2hete megkóstoltam és azóta nem bírom abbahagyni. mivel tényleg gyorsan elkészül szinte bármikor képes vagyok fõzni egy adaggal.

hozzávalók: 1 kisebb fej hagyma, 1fokhagyma, 1 teáskanál paprika, 1kávéskanál chili, 1teáskanál ételízesítõ, só, víz, cérnametélt, kevés olaj

elkészítése: a hagymát és a fokhagymát apróra reszelem, majd olajon alaposan megfuttatom, de vigyázok ne égjen oda. egy pici sót is lehet tenni bele rögtön az elején, akkor a hagyma enged egy kis levet és nem pirul meg olyan könnyedén. ezután leveszem a tûzrõl, mehet bele a paprika valamint a chili és felöntöm vízzel. majd visszateszem a tûzre és hagyom jól felforrni, valamint hozzáadom az ételízesítõt. amikor már bugyogva forr a víz beleteszem a cérnametéltet és pár perc múlva készen is vagyunk.


ha kicsit több paprika sikerül hasonló íze lesz mint egy halászlének. :) én jó sok tésztával szeretem, ezért csak annyit fõzök egyszerre amennyi el is fogy, mert másnapra a tészta felszívja a levest és nem marad más hátra mint egy tésztatorta.
még valami: szoktam bele vékonyra szeletelt répát is tenni, akkor tovább kell fõzni egy kicsivel és késõbb hozzáadni a cérnametéltet.

Folytats a blogon ... tanarikonyha.blogspot.com/2010/10/nag...

sponsored links

Keres?s