mézes süti /mokus

2006-12-16

sponsored links

Nagymamám mézese

50 dkg lisztet 20 dkg zsírral szétmorzsolni, hozzáadni 20 dkg porcukrot, kávéskanál szódabikarbónát, 1 ek fahéjt, 3 egész tojást, 15 dkg darált diót, 5 ek (~ fél mézesmackónyi) olvasztott mézet. A máz utoljára kerüljön bele! A tésztát összegyúrni, hideg helyen legalább egy órát pihentetni, kb. fél centi vastagra nyújtani, kiszaggatni, elõmelegített sütõben inkább szikkasztani, mint sütni. Ha kész, konyharuhák közt kihûteni.
Nagymamámé _soha_ nem szárad ki, az én sütõm(vagy én???) nem ilyen pöpec, de kicsit szikkadtan is nagyon finom. És mint a legtöbb mézes, állás közben megpuhul.

Nagymamám csak szolidan kávéspohárral szúrja ki õket, én csináltam tavaly mindenféle formát, kiagyusztáltam szórócukorral, mogyoróval, mandulával, mazsolával, aszalt áfonyával, csurgattunk rá csokit, állllat lett. Idén is lesz, aki ezt kapja ajándékba dekupázsolt dobozban.

Íme két kép, sütés elõtt, illetve után.

Folytats a blogon ... himihami.freeblog.hu/archives/2006/12...

sponsored links

Keres?s