Még egy köret

2008-02-24

sponsored links

Hiába, no, ez a vkf kiírás nem hagyott nyugodni.
Megláttam az ebédem, és ekkor megvilágosodtam. Ez egy szaftos sertéskaraj köretje. :-)
Viszont én elhatároztam, hogy húsvétig nem eszem húst, úgyhogy a sertéskaraj most elmaradt.

A receptet - legalábbis annak ötletét - egy Jamie Oliver sorozatból vettem. Jamie mindenféle zöldségeket csomagolt alufóliába, ezt - azt adott hozzá (szalonna, olívaolaj, folyadék (víz, bor, sör), só, különbözõ fûszerek), majd megsütötte õket a sütõben. Nekem nagyon bevált a módszer: eleinte csak különbözõ módokon fûszerezett krumplikon kísérleteztem, majd jöttek a kombinációk...
Az ötlet szinte minden zöldséggel vagy -kombinációval finom, valamint a hozzáadott folyadékokkal is lehet variálni, így az így elkészíthetõ köretek száma szinte végtelen. ÉS hihetetlen egyszerû...
Anno Jamie egy az egyben csomagolt alufóliába, én viszont ennél környezetbarátabb módon akartam fõzni. Ezért csak a tálat fedtem le jó szorosan az alufóliával. A másik elõny, hogy így a szaftot a végén ki lehet törölgetni, amit amúgy az alufóliával együtt eldobnék...

A mai variáció (cca 4 fõnek köret):

4 db krumpli
4 db cékla
néhány egész fokhagyma
olívaolaj
sör

bors
rozmaring

A zöldségeket meghámoztam, hosszában félbevágtam, majd hosszában 3 - 5 milis darabokra vágtam. Összekevertem a fokhagymákkal, olívaolajjal, sóval, borssal, és egy kis rozmaringgal, majd kb 2 deci sört öntöttem az egészre. Jó szorosan lezártam a fóliával, majd kb 200 fokra elõmelegített sütöben sütöttem egy fél órát.

Böjt ide - böjt oda, nem kell engem félteni, sajtszósszal és a maradék sörrel is nagyon finom...

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... afonyasborju.blog.hu/2008/02/24/meg_e...

sponsored links

Keres?s