Máktekercs

2010-11-29

sponsored links


 
Advent elsõ vasárnapján készült ez a sütemény. Mák, eperlekvár, csokoládé, tojás. Néhány egyszerû alapanyag, a gépi habverõm, és már hipp-hopp készen is lett az egyszerû, de finom mákos-csokis adventi finomság.

5 db tojás
10 dkg darált mák
3 ek liszt
6 ek cukor
csipet só
1 kis üveg házi eperlekvár
150 gr Milka Noisette csokoládé

A sütõt elõmelegítettem 170 fokra. A tojások fehérjét egy csipet sóval, gépi habverõvel félig felvertem, majd kanalanként adagoltam a cukrot, és kemény habbá vertem. Egyenként hozzáadtam a tojások sárgáját, közben tovább kevertem a géppel. A mákot elvegyítettem a liszttel, és óvatosan a tojáshabhoz kevertem, most  már kézi habverõvel. Kizsírozott, lisztezett, nagyméretû tepsibe öntöttem a massszát és 170 fokon 20 percig sütöttem.
Forrón, tiszta konyharuhára borítottam  a megsült tésztát, és szorosan feltekertem. Amikor kihûlt megkentem eperlekvárral, feltekertem. Az apróra tördelt  csokoládét forró víz felett felolvasztottam, kevés étolajat adtam hozzá, és a  megtöltött  tésztát bevontam vele. Félórára hûtõbe tettem, hogy a csoki megszilárduljon.



Minden Kedves Olvasómnak Kellemes Adventi készülõdést Kívánok!





Folytats a blogon ... loncivendegloje.blogspot.com/2010/11/...

sponsored links

Keres?s