Májgaluska leves

2006-09-14

sponsored links

Igazából mûleves, de mégsem látszik rajta. Jól jöhet, ha gyorsan kell készen lenni a vasárnapi ebédnek, ráadásul akkor is elkészíthetõ, ha épp "nincs otthon semmi".

Hozzávalók:
2 májkrémkonzerv
2 tojássárgája
kevés liszt
pirospaprika
3 húsleves kocka
pár szál sárgarépa
2 marék zöldborsó
1-2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
egész és õrölt  bors

Így csináld:
Forralj fel 2 liter vizet, majd morzsold bele a kockákat (vagy ha nagyobb adagot csinálsz, mindig valamivel kevesebb kockát rakj a vízbe, mint amennyit a dobozon ajánlanak), és tedd bele a megtisztított, felkarikázott sárgarépát, a zöldborsót, pár szem egész borsot és a hagymákat megtisztítva, de egészben. Fõzd lassú tûzön.
A májkrémet keverd össze a tojássárgájával, tegyél bele egy mokkáskanálnyi paprikát, borsozd meg, majd dolgozd bele a lisztet. A lisztet evõkanalanként érdemes a masszához adagolni, majd jól elkeverni, mindaddig, amíg már nem tapad a villához és az edény falára. A végefelé kézzel kell már gyúrni.
Ha a zöldségek már puhák, tekerd közepesre a lángot a leves alatt, és a lobogó levesbe kiskanállal adagold a májkrémes masszát. Ha belemártod a kanalat a levesbe, a massza egybõl le is csúszik róla. Várd meg, amíg mindegyik galuska feljön a víz tetejére, és kész is a leves.

Tippek, trükkök:
A masszát lehet még tuningolni, például lereszelt vöröshagymával, akinek van kedve hagymát reszelni.
Az egész borsoknak és egyéb darabos fûszereknek érdemes fenttartani egy fémbõl készült teatojást, hogy aztán megkíméljük magunkat a borsra harapás élményétõl. Fontos, hogy a fûszeres teatojást másra már ne használd.
A levest természetesen el lehet készíteni igazi húslevesbõl is. A húsleves fõzésrõl, valamint a valódi májgaluska készítésérõl hamarosan írok. :)


Folytats a blogon ... foznijo.freeblog.hu/archives/2006/09/...

sponsored links

Keres?s