Muszaka

2010-10-05

sponsored links

A muszakát már régóta el akartam készíteni, de mindig visszatartott tõle a padlizsán elõsütése olajban, amitõl ez az egyébként nagyon finom zöldség tocsogni tud az olajban. Ez a verzió viszont tökéletes megoldás erre a problémára is. Gabojsza blogján találtam meg a tuti receptet!

Muszaka, ahogy Pipacs készíti Gabojsza receptje alapján :):

Hozzávalók:
4 közepes padlizsán
60 dkg darált  sertéshús
4 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 doboz hámozott paradicsom konzerv
kevés olaj
cukor /édesítõ
1 ek oregánó
1 kk fahéj (tényleg kell bele!!)
só, bors ízlés szerint
reszelt sajt

Elkészítés:
Elõször a padlizsánokat felszeleteljük, kb 1 centis szeletekre, egy tepsibe sütõpapírra tesszük a szeleteket, ecsettel megkenjük õket olajjal. Elõmelegített sütõben készre sütjük a padlizsánokat.
Közben elkészítjük a húsos és a paradicsomos ragut. 
A húsos ragu: két  fej vöröshagymát apróra vágunk, olajon megpároljuk. Erre megy a darált hús, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk az oregánót és a fahéjat is. Készre pároljuk.
A paradicsomos ragu: a maradék két fej vöröshagymát szintén apróra vágjuk, megpároljuk. Ráöntjük a paradicsomkonzerveket, ízesítjük fokhagymával, pici sóval és cukorral/édesítõvel. 
Ha mindkét ragu kész, akkor fogunk egy tûzálló tálat amiben rétegezzük a padlizsánt és a kétféle ragut. A tetejére természetesen padlizsán kerül, majd a legvégén pedig reszelt sajt.
Kb. fél óra alatt összesül! 
Én párolt rizzsel tálaltam.

Jó étvágyat! :)







Folytats a blogon ... bevaltreceptek.blogspot.com/2010/10/m...

sponsored links

Keres?s