mustra: egy igazán jó kolbász...

2006-09-13

sponsored links

?Ez igazán jó kolbász...

Csak az az átkozott mûanyag ne lenne!"

... nem szeretem a mûanyagot. A mûanyagba gyömöszölt kolbászteremtményektõl pedig valósággal viszolygok. Nincs elsõ benyomás, nincs szín sem csak az opálos mûanyag fátyla, fonnyadt és ráncos a kolbász teste - mivel a száradással járó térfogatcsökkenést a mûanyag nem követheti -, és illet sincsen, a mûanyag mindent molekulát fogva tart. Rendesen meg sem kóstolnék ilyet - különösen a bolti mustra óta, mert az jócskán meggyötört - de ez most rendhagyó eset.

Ezt a kolbászt ugyanis unokabátyám készítette. Így utólag elismerem, kár lett volna megbántani...A mustrának -egyébként - ezúttal is megadom a módját. Beszereztem, egy ilyen mosolygós friss cipót és friss paradicsomot is, amit sóval, frissen õrölt borssal hintek meg. Szelek egy szép karikát és hogy végre hozzáférjek, gyorsan megfosztom a mûhéjtól. Így már minden más...

 kolbász

Végre elõbújik az a harmonius kolbászillat, mit annyira szeretek. A szelet arról mesél, hogy jó ideje elkészült már ez a kolbász és azóta szárazra érett. Errõl tanúskodik a széles és sötét korona a szelet szélén. Az illata kifogástalan: eggyé értek az összetevõk. Csak a paprika uralkodik talán egy picit, de az úgy van jól.

Hopp, egy tolvaj csibész.

Eszter lányom aki eddig kíváncsian figyelt, most elcsente a tesztszeletet és megette. Az õ véleménye az, hogy finom. Igaz lehet, mert kért még.

hopp, most lop kolbászt a kis csibész hol a kolbász?

Miután újra magamra maradtam, megkóstolom én is. Hmmm. Ez jó. Finom zaftos a szelet, éppen annyira száraz csak, ahogyan én szeretem. Az illat nem csapott be, az íze harmonikus, enyhe paprika súllyal és ez jó. Sajnos nem csíp egy kicsit sem. Ezt leszámítva kifejezetten finom, amit a fene sem gondolt volna, míg rajta volt a mûanyag héj.

kolbász a kézben

Az összbenyomásom kedvezõ. Csak az az átkozott mûanyag ne lenne! Minek? Ha ilyen jóra sikerül a kolbász kár elrontani azzal, hogy természetellenesen beletuszkoljuk egy mûanyag csõbe!


Folytats a blogon ... kolbaszbajnok.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s