Moszkauer - különleges karácsonyi sütemény

2005-12-21

sponsored links

Moszkauer

(különleges karácsonyi sütemény)

Hozzávalók: 20 dkg darált dió, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tejszín, 5 dkg apróra vágott aszalt, cukrozott gyümölcs (narancshéj, mazsola, szilva)

Elkészítés:

Összekeverjük a dió kivételével hozzávalókat, majd hevítjük, miközben kevergetjük. Hozzáadjuk a diót, majd hûlni hagyjuk. Zsírozott, lisztezett lemezen kis halmokat rakunk, amiket lelapítgatunk (vizes kézzel könnyû). 210 fokos gõzmentes sütõben 8 perc alatt készre sütjük. Gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar barnul, hiszen ez az édesség néhány milliméter vastagságú. Miután kihûltek a lapocskák, felolvasztunk egy kevés csokoládét, étolajat teszünk hozzá, és a lapocskákat egyenként belemártogatjuk úgy, hogy a sütõlappal érintkezett felületét tesszük bele a csokiba, majd megfordítva zsírpapírra helyezzük. Kihûlés után tálalható.

 

Juccy


Folytats a blogon ... himihami.freeblog.hu/archives/2005/12...

sponsored links

Keres?s