Morzsás meggyes

2010-11-21

sponsored links

Én a receptekkel is úgy vagyok, mint általában sok minden mással, hogy meglátni és megszeretni egy pillanat mûve. És, amíg meg nem valósítom, addig általában nem is nyugszom.
Na így voltam ezzel a süteménnyel is, amikor megláttam a Blikk Nõk karácsonyi különszámában.
Ott almával készült és mazsolával, ezt a verziót is megcsináltam már pénteken. A fotózáshoz másnap már nem maradt fotóalany. Megettük. Izé, megettem. :D
És már szokásomhoz híven ez sem hagyományos alapanyagokkal készült, de természetesen elkészíthetõ finomliszttel és cukorral is. Na ennyi volt a duma, jöjjön a recept.

A tészta:
25 dkg margarin/vaj
fél csomag sütõpor
40 dkg zabliszt
4 tojás sárgája
2 ek folyékony édesítõ

A tojásokat a margarinnal és az édesítõvel kikeverjük, majd hozzádolgozzuk a sütõporos lisztet. Amikor összeállt a tészta, kb. fél órára betesszük a hûtõbe.

A töltelék:
1,5 üveg lecsöpögtetett meggybefõtt/ 4-5 alma lereszelve (ebbe megy egy fél cs. mazsola is)
1 cs. fõzõs vaníliás puding
2 ek. folyékony édesítõ
2-3 kk. fahéj

Ezeket elkeverjük és állni hagyjuk.

A hab:
A megmaradt négy tojásfehérjét én 3 ek. xilittel felvertem keményre.

Elkészítés:
A tésztát kivesszük a hûtõbõl, egyharmadát félretesszük a morzsának. A többivel kibélelünk egy közepes tepsit (liszt nem kell alá), rárakjuk a meggytölteléket, rásimítjuk a habot és a maradék tésztát ráreszeljük.

Elõmelegített sütõben közepes lángon, kb. 30-40 percig sül!
Az almás verzió nekem jobban ízlett, de a meggyes is nagyon finom!
Jó étvágyat! :)

Folytats a blogon ... bevaltreceptek.blogspot.com/2010/11/m...

sponsored links

Keres?s