Miso leves

2007-01-11

sponsored links

A hosszú élet alfája, és omegája. Állítólag azért élnek ma is emberek Hiroshimában, mert még a sugárfertõzéssel is leszámol. (természetesen japán találmány)

A miso egy speciális eljárással érlelt szójabab készítmény, évekig tölgyfahordókban erjesztgetik , és amikor készen van, mehet a levesbe. (vagy bármilyen kajába) Akár a szójaszószt, sózásra vagy ízesítésre egyaránt használják. Ízét tekintve is leginkább szójaszósz, de enyhén a vörösborra hajaz.

Energetikai minõsége erõs jang, legyengült állapotokban, betegségek után,- meg csak úgy hogy mégerõsebb legyél, - ajánlott. ( Konvergencia program áldozatainak is fûtés helyett, mert belülrõl melegít, és 1500 Ft-ból 2 hónapig elvagy)

Tehát, apróra vágott répát, zellert, petrezselymet, karalábét, hagymát, lilakáposztát, kelkáposztát beledobsz egy fazékba, és kevés szezámolajon rotyogtatod egy rövid ideig. (Kb. ameddig elkezd illatozni). Ha ez kész, beszórod egy kis liszttel (barnarizsliszt, vagy tönköly) majd jól összekevered egy rottyantás erejéig. Ezután felöntöd vízzel, és legalább fél óráig forralgatod.

Amikor úgy találod, hogy a zöldségek elég puhák, zárd el a tüzet, majd 2 evõkanál miso pépet oldj fel egy pohár vízben teljesen homogénre, és add a leveshez. Jól keverd össze, és kész is. A misoval már nem kell forralni, mert attól elpusztulhatnak az értékes bacik. ( Bifidusok meg ilyenek.  Ebben TÉNYLEG vannak.  ) Külön sózást nem igényel.

Miso lelõhelyek: Utazz el, Tokyoba, a következõ járattal! Ha ez valamilyen különös oknál fogva megoldhatatlan, akkor ugorj le a legközelebbi bioboltba, és vegyél egy üveggel. Amennyiben a boltos hülyén néz rád, tájékozatlansága és silány felszereltsége okán kelts benne bûntudatot, ettõl a technikától a következõ alkalommal már nála lesz a szajré.

Ha nekem itt Bakonybaszomfityfirittyen sikerülhetett, neked is fog.

 

 

 


Folytats a blogon ... adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s